Aspartam

Syntetyczne środki słodzące

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Werner Sobik
  • Chemia żywności
Pobrań: 126
Wyświetleń: 2247

. Kolejnym środkiem słodzącym jest aspartam. Jego nazwa systematyczna to ester metylowy N-[amino...

Znakowanie nektarów owocowych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1036

. słodzące: aspartam lub E951( użycie aspartamu powoduje wymóg umieszczenia ostrzeżenia „ jest źródłem...

Substancje słodzące , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 714

-cukierki -desery mrożone -żywność dietetyczna SYNTETYCZNE SUBSTANCJE SŁODZĄCE Aspartam- E951 (słodkie 160...

Toksykologia - wyklad 8

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1442

(ADI= 15) aspartam (ADI = 40) sól aspartam - acesulfam kwas cyklaminowe i sole Na, Ca (ADI = 11...

Kwas glutaminowy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1253

o właściwościach sensorycznych Dipeptydy :aspartam (Asp-PheOme) i alitam ( L-Asp-DAlaNH2) są niezwykle intensywnymi...

ŹYWIENIE W CHOROBACH JAMY USTNEJ I PRZEŁYKU

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 665

, zastąpienie go innymi substancjami substancjami słodkim, smaku np. aspartam), spożywanie wody fluorowanej...

Toksykologia - wyklad 7

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1260

metyloimidazol, metale ciężkie diketopiperazyna w aspartamie - limit do 1,5mg/kg szkodliwe działanie metabolitów...

Wiązanie peptydowe

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1456

Karnozyna i anseryna - dipeptydy Glutation Aspartam (słodszy od cukru) Enkefaliny Angiotensyny Bradykininy...