Aspartam - strona 4

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

, fruktozy jest wyższa od sacharozy. - sztuczne środki słodzące : sorbitol aspartam- słodycz 300-500...

Kalat, streszczenie

  • dr Krzysztof Janeczko
  • Biofizjologiczne podstawy zachowania
Pobrań: 1799
Wyświetleń: 4074

upośledza wydzielanie serotoniny (aspartam, kukurydza) odruch wzdrygnięcia- reakcja na niespodziewany...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 651
Wyświetleń: 2506

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 490
Wyświetleń: 1519

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1862

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Prawo konkurencji - wykłady

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • dr Katarzyna Kopaczyńska-Pieczniak
  • Prawo konkurencji
Pobrań: 1162
Wyświetleń: 5474

są bardzo rygorystyczne i musze być zaznaczone takie składniki jak: aspartam, kofeina, chinina, mięso, składnik GMO...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 497
Wyświetleń: 4235

) • Enzym chymozyna • Produkcja serów • Aspartam (sztuczny słodzik - GMO bacteru • Napoje , produkty...

Beta lektamy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Halina Sówka
  • Farmakologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1148

Cefalosporyny Pierwsza generacja Cefadroxil kaps.: (0,5 g) 12 szt.; SL 12 szt. kaps.: (0,5 g) 20 szt.; SL 12 szt. tabl. powl.: (1,0 g) 12 szt.; SL 12 szt. tabl. powl.: (1,0 g) 20 szt.; SL 12 szt. granulat do przyg. zawiesiny: (0,125 g/5 ml) flakon 60 ml granulat do przyg. zawiesiny: (0,125 g/5 ml...