Oznaczanie zawartości cukrów w produktach spożywczych
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Analiza żywności
energii, występują jako substancje zapasowe, kształtują właściwości teksturotwórcze i reologiczne itp...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
energii, występują jako substancje zapasowe, kształtują właściwości teksturotwórcze i reologiczne itp...
szczepów, które mogłyby równie wydajnie fermentować ksylozę (i L-arabinozę). Ksyloza - budowa: Wydajna...
, ksylany i ligninę pochodzenia drzewnego Drożdże z rodzaju Candida metabolizują D-ksylozę, L-arabinozę, D...
z bocznymi odgałęzieniami tworzonymi przez galaktozę i arabinozę. Pektyny są rozpuszczalne w zimnej i gorącej...
, hydroksypropylometyloceluloza (właściwości zagęszczające, stabilizujące, żelujące, emulgujące) CHARAKTERYSTYKA SKŁADNIKÓW ŚCIANY...
hydrokoloidów może być zbudowany z: heksoz (glukoza, galaktoza lub mannoza) pentoz (arabinoza, ksyloza, ramnoza...
, który po naświetleniu daje wit. D2 (kalciferol). Fitosterole wykazują wiele aktywności biologicznych, m.in. redukują...
, który umożliwia całkowity jej rozkład - melibioza), inne sacharydy - L-sorboza, D-ksyloza, L-arabinoza, celobioza...
, galaktoza pentozy 5 at C w cząsteczce - arabinoza, ksyloza cukry złożone dwucukry składa się z 2 czasteczek...
przekształcany jest w glicerol. Pod wpływem związków alkalicznych część NADH redukuje dihydroksyaceton w aceton...