Amylaza dekstryny - strona 3

note /search

Fizjologia układu pokarmowego

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 1001
Wyświetleń: 10507

Neurohormonalna regulacja ośrodka głodu i sytości: Ośrodek głodu: -NPY (!) -grelina (!) -dekstryny Ośrodek sytości...

Skrobia - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1204

część wewnętrzną zbudowaną z amylozy oraz zewnętrzną zbudowaną z amylopektyny. - amylaza...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

– skrobia hydrolizowana jest przez enzymy amylazy. W wyniku jej rozpadu powstają coraz krótsze łańcuchy...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

aktywność amylolityczna i proteolityczna. Pod wpływem -amylazy skrobia ulega rozpadowi do dekstryn...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2275

aktywność amylolityczna i proteolityczna. Pod wpływem -amylazy skrobia ulega rozpadowi do dekstryn...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2107

. Mikroorganizmy amylolityczne. Skrobia w wyniku działania α-amylazy rozkłada się do dekstryn, na które działają β...