Amylaza dekstryny - strona 2

note /search

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 861

maltoza). Beta-amylaza przemienia skrobię i dekstryny na maltozę ulegającą fermentacji. Beta-amylaza...

Izoenzymy

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1785

i fibrynolizy) enzymy ekstrakcyjne - wydzielane np. do światła przewodu pokarmowego (amylaza, lipaza) enzymy...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

, nie odporne na działanie mechanizmu mętnienia (retrogradacja). a-Amylaza - glukanohydrolaza α -(l->4)-glukanu...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1519

też ma wpływa na jakość produktu Drożdże: Różne rasy S.cerevisiae: Brak amylaz, a surowce zawierają skrobię...