Amylaza dekstryny - strona 11

note /search

Pytania z cukrów i kwasów

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 532
Wyświetleń: 3682

celulozę 1. Schemat działania alfa i beta amylaz na cząsteczkę skrobi 2. Schemat reakcji Maillarda...

Materiały do zaliczenia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 1106
Wyświetleń: 2653

w żwaczu jest metan. Amylaza rozkłada skrobię i inne wielocukry, znajduje się w ślinie i w soku trzustkowym...

Trzustka - opracowanie

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2695

, chymotrypsynogen, lipaza, amylaza, DNA-aza, RNA-aza, fosfolipaza, elastaza 159. Co wytwarzają poszczególne komórki...

Układ pokarmowy 2

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1057

- rozkładają białka, amylaza - trawi skrobię i dekstryny, lipaza oraz fosfolipaza A- trawią tłuszcze, elastaza...

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2688

słodka od sacharozy; • Cukier redukujący; • Tworzy się ze skrobi i glikogenu (enzym diastaza lub amylaza...

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1302
Wyświetleń: 3836

białka? a) rybosom b) mitochondriom c) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna...

Biochemia, Testy przykładowe cz2

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 672
Wyświetleń: 1645

) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna jest produktem: a) hydrolizy amylozy...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

)oraz dekstryny - dużo trudniejsza hydroliza hydroliza skrobi mleczko krochmalowe + ∼0,2% HCl (30 - 50 min; 0,1...