Żelatyna - strona 13

note /search

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...

Chemia-opracowane pytań

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1323

się z cząstkami ośrodka dyspersyjnego to jest to koloid liofilowy ( białka żelatyna) Koloid liofobowy nie łączy...

Odpady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1995

Informacje zawarte w notatce to: odpady, klasy, polskie regulacje prawne, odpady komunalne, zalecane asortymenty segregacji odpadów, przetwarzanie stłuczki szklanej, wysypisko. A także: spalanie, przetwarzanie odpadów komunalnych na paliwo energetyczne, kompostowanie w warunkach sztucznych, ...

Streszczenie pojęć na egzamin.

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Ekonomia rolnicza
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1344

Agrobiznes to zespół działań człowieka od pozyskania surowców pierwotnych do uzyskania gotowych produktów żywnościowych związanych z wytwarzaniem i dostarczaniem ludziom żywności. Polega on zatem na produkcji, przetwarzaniu i dystrybucji żywności. Z punktu widzenia podmiotowego jest on zbiorem zint...

Technologia postaci leku

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Technologia postaci leku
Pobrań: 791
Wyświetleń: 4921

do temperatury 75oC, usuwa się ścięte białko. Żelatyna - stosowana do usuwania garbników. Alkohol - ścina białko...

Histologia - tkanka łączna

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 2044
Wyświetleń: 3626

(żelatynę) i dlatego też nazywa się je również włóknami klejodajnymi. Barwią się kwasochłonnie, eozyną...

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1617

spożywczego jedynie z powodu przetwarzania surowca do produkcji żelatyny lub kolagenu. Reasumpcja pakietu...