Żelatyna - strona 12

note /search

Związki organiczne komórki

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 749

je na: a) kolageny (kolegen, elastyna) - źle rozpuszczają się w wodzie - po zagotowaniu przechodzą w żelatynę b...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3185

mrówkowego lub jego soli jest mniejsza (0,07%), a do żelatyny i podpuszczki w płynie jeszcze mniejsze (0,03...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4088

- skrobia traktowana enzymami amylolitycznymi chlorek amonu - plazma krwi, żelatyna spożywcza, hydrolizaty...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

przy ogrzewaniu w wilgotnym środowisku traci strukturę fibrylarną i przemienia się w rozpuszczalną żelatynę...

Produkcja czekolady

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Pobrań: 3850
Wyświetleń: 11823

nie może przekroczyć 5. Całkowita ilość kolonii bakteryjnych po posiewie 1 ml nie rozcieńczonej wody na żelatynie po 48...