Żelatyna - strona 14

note /search

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2100

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Zarządzanie strategiczne-opracowane zagadnienia i pytania na egzamin.

  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Zarządzanie strategiczne
Pobrań: 2688
Wyświetleń: 9366

Opracowane zagadnienia i pytania z poprzednich lat na egzamin z zarządzania strategicznego - wraz z odpowiedziami. Notatka ma 40 stron i 12znaków. Jest najszerszym znanym mi opracowaniem do tego egzaminu. Tematami w notatce poruszanymi są: istota zarządzania strategicznego, definicje zarządzania , e...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5404

Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...

Nauki pomocnicze historii

  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Nauki pomocnicze historii
Pobrań: 588
Wyświetleń: 3668

III ŹRÓDŁA BIBLIOTECZNE l. RĘKOPIS BIBLIOTECZNY przy kwalifikowaniu rękopiśmiennych źródeł historycznych, które zależnie od swego charakteru mają przypaść archiwom lub bibliotekom, bierze się na ogół pod uwagę sposób powstania tych źródeł i ich wewnętrzne związki do archiwów przeznaczana jest doku...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Propedautyka rolnictwa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Rolnictwo
Pobrań: 630
Wyświetleń: 4536

. spożywczy), -gruczoły dokrewne (przem. farmaceutyczny), -kości (do produkcji żelatyny i mączki kostnej...

Chemia ogólna wykład

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Chemia
Pobrań: 1078
Wyświetleń: 8841

Mirosław Bućko, Ryszard Gajerski, Stanisław Koziński, Anna Kozłowska-Róg, Stanisław Łabuś, Andrzej Małecki, Barbara Małecka, Ryszard Mania, Marta Radecka, Małgorzata Wierzbicka, Krzysztof Wojciechowski Obliczenia w chemii ogólnej część I Podstawy teoretyczne Praca zbiorowa pod redakcją Andrzeja Ma...