Śmietana - strona 10

note /search

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2506

zaletą tego procesu jest nie osadzanie się tłuszczu (śmietany), na powierzchni opakowań produktów. Mleko...

Lipidy - zalecenia żywnościowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1022

SENSORYCZNEJ WOLNYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH KWASY TŁUSZCZOWE PRÓG WYKRYWALNOŚCI (mg/kg) śmietana masło tłuszcz...

Piekarnia - projekt

  • Politechnika Śląska
Pobrań: 1064
Wyświetleń: 4935

z udziałem dodatków owoców, galaretek, śmietany i kremów. Podstawą takich produktów jest najczęściej ciasto...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1225

.). Oleje przed przeróbką mieszane są z chudym mlekiem lub śmietaną, dodawane są też takie dodatki jak wit...

Normy ISO serii 9000

  • Uniwersytet Gdański
  • Dr hab. Małgorzata Wiśniewska
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1120

, mleka w proszku, masła, jogurtu, śmietany, kefiru i napojów owocowych. Wybrane wymagania - 4. System...

Zasady pobierania próbek do analizy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 630
Wyświetleń: 3038

próbek produktów półstałych używa się świdra rynienkowatego, do mleka zagęszczonego lub śmietany...