Wyniki wyszukiwania dla frazy: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

note /search

Praca kontrolna - walec

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mechanika budowli
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1428

Praca Kontrolna Dla podanego na rysunku wału, wykonanego z materiału, dla którego kg=70 MPa wykonać: 1. wykres momentów skręcających, 2. wykresy momentów zginających w płaszczyźnie pionowej i poziomej, 3. wykres momentów zredukowanych, 4. obliczyć średnicę wału wg IV hipotezy Hubera, 5. przepr...

Opracowanie klimatologiczne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Meteorologia
Pobrań: 2730
Wyświetleń: 5257

ŚREDNIE WIELOLETNIE SUMY OPADÓW ATMOSFERYCZNYCH Z OKRESU 1931-1960 Lp. Stacja I II III IV V VI VII VIII I X XI XII IV-IX I-XII Wrocław 38 29 38 43 60 62 87 68 46 44 39 38 366 592 1 Koło 33 28 31 38 47 59 75 54 44 36 35 35 317 515 2 Łódź 37 30 36 50...

Polityka społeczna - Międzynarodowa Organizacja Pracy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Polityka społeczna
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2212

Międzynarodowa Organizacja Pracy (JLO) Powstała w 1919 roku jako międzynarodowa inicjatywa na rzecz zmiany warunków pracy po wieloletniej eksploatacji robotników a tym samym jako warunek utrzymania pokoju światowego. Wśród 9 państw sygnatariuszy była Polska. Obecnie do MOP należą prawie wszystkie...

Oznaczanie cukrów prostych metodą Astronową

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Analiza żywności
Pobrań: 350
Wyświetleń: 4403

Ćwiczenie nr 18 Oznaczanie cukrów prostych metodą Antronową  Reakcja antronowa jest metoda kolorymetryczną, antron z cukrami daje zabarwienie  zielone wpadające w niebieski kolor. Masa naważki sacharozy = 0,103 g = 103 mg Masa naważki warzywa ...

Oznaczanie zawartości azotu metodą Kofranyi

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Analiza żywności
Pobrań: 763
Wyświetleń: 5124

Ćwiczenie nr 17 Oznaczanie zawartości azotu ogólnego metodą Kofranyi Masa naważki mleka I  – 10,015 g Masa naważki mleka II  – 10,086 g Masa naważki mleka III  – 10,058 g Średnia naważka mleka wynosi –  10,053 g Miareczkowanie I  ilość zu...

Oznaczanie zawartości wody i suchej masy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Analiza żywności
Pobrań: 350
Wyświetleń: 2177

Ćwiczenie nr 1 Oznaczanie zawartości wody i suchej masy. 1. Oznaczanie zawartości wody w produktach zbożowych i w nasionach strączkowych.         Najpierw wysuszyłem do stałej masy dwa naczyńka wagowe: masa pierwszego wynosiła  19,1768 g , a drugiego   21,3376 g , następnie rozdrobniłem próbkę pr...

Oznaczenie stałych tłuszczowych

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Analiza żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 1834

                                                          Ćwiczenie nr 5                                          Oznaczenie stałych tłuszczowych.   1.LICZBA KWASOWA. Odważyłem w kolb stożkowych o  poj. 250cm3 po10,0023g,10,0102g smalcu i...

Izolowanie fosfolipidów i cholesterolu

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 777
Wyświetleń: 5103

Biochemia – sprawozdanie 11                     Izolowanie fosfolipidów i cholesterolu    Opis doświadczenia    Odważamy 8 g preparatu suszonego żółtka jaja kurzego i umieszczamy w  zlewce o poj. 100 ml, wrzucamy sztabkę mieszającą i wlew...

Oczyszczanie białek metodą sączenia molekularnego

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 1155
Wyświetleń: 5677

Biochemia – sprawozdanie 4    Oczyszczanie białek metodą sączenia molekularnego     Opis doświadczenia    Przez kolumnę chromatograficzną, napełnioną roztworem NaCl,  przepuszczamy zawiesinę żelu Sephadex G75, następnie otwieramy wylot i  przepłukujemy roztworem NaCl i po wyrównaniu poziomu ci...

Otrzymywanie roztworu barwników chloroplastów

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 1848
Wyświetleń: 5978

Biochemia – sprawozdanie 1     9.1.1. Otrzymywanie roztworu barwników chloroplastów    Opis doświadczenia  Do przygotowanego moździerza odmierzamy około 2 g szpinaku.    Dodajemy odrobinę piasku kwarcowego, szczypkę węglanu sodu (dla  zo...