Wysłodki

Wykład o paszach, sem II

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Antoni Brodacki
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1309

powinna wynosić: -buraki 20-40kg, -surowe ziemniaki 10-15kg, -wywar ziemniaczany 30litrów, -wysłodki buraczane...

Projekt cukrowni - gospodarka wodna

  • Politechnika Gdańska
  • dr Bartosz Rumiński
  • Gospodarka Wodno-Ściekowa
Pobrań: 546
Wyświetleń: 1981

część cukru w wysłodkach o zawartości 0,4 % , który stanowi odpad. W dnie dyfuzora umieszczone jest sito...

Towaroznawstwo - cukry

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2135

krajankę (wysłodki). Wysłodki pod­dawane są odciśnięciu w specjalnych wyżymaczkach, w wyniku czego...

Przemysłowe wykorzystanie pleśni

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 168
Wyświetleń: 2002

do produkcji - melasa, wysłodki, skrobia, mąka kukurydziana problemy inżynieryjne amylazy alfa-amylaza...

Suszarki konwekcyjne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Suszarnictwo
Pobrań: 259
Wyświetleń: 3990

się, nieodpornych na działanie wysokich temperatur. W przemyśle spożywczym - wytłoki jabłkowe, wysłodki buraczane...