Wędliny - strona 6

note /search

Toksykologia - wykład 1

  • Politechnika Gdańska
  • Toksykologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1134

w wędlinach i pieczywie (zwłaszcza w chlebie). W wieku XX nastąpiła zmiana zakresu znaczeniowego pojęcia...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...

Merchandising - projekt

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Pobrań: 980
Wyświetleń: 3458

towarowych w badanym sklepie po wprowadzeniu usprawnień Strefa inkasa Nabiał Wędliny i ryby Napoje Pieczywo...

Funkcje pieniędza, popyt

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Ekonomia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1008

o niskich dochodach oznacza zmniejszenie możliwości zakupy innych towarów np. wędlin, sera. Chcąc się najeść...

Urologia - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1281

ograniczenie spożycia mięsa (zwłaszcza wieprzowiny), wędlin, serów oraz nie dosalanie potraw. Korzystna...

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2814

na który nakłada się nadzienie - warzywa jaja grzyby wędliny Pieczeń po angielsku - krwista barwa w środkowych...