Tyndalizacja zup - strona 6

note /search

Sterylizacja- laboratorium 1

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia lekarska
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1561

); · tyndalizacja - pasteryzacja przeprowadzona trzykrotnie w odstępie 24 h; zastępuje pasteryzację płynów, pożywek...

Zielnik -Szczaw zwyczajny

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Botanika
Pobrań: 28
Wyświetleń: 924

 są jadalne i używane w kuchni do przyrządzania zup, sosów i sałatek. Roślina lecznicza. Surowcem zielarskim...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1001

- guma dożucia, olejki eteryczne, zupy w proszku, smalec b) EDTA- kwas etylenodiaminotetraoctowy E 162...