Tyndalizacja zup - strona 7

note /search

Mikrobiologia i barwniki

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1043

lub na kilkudziesięciominutowym ogrzewaniu w temperaturze ok. 65°C, przy którym ginie większość drobnoustrojów. Tyndalizacja...

Gastronomia kolokwium

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 4221

obejmuje: wino, piwo kawę, inne napoje, zupy, dania z ryb, pieczywo, sałatę. Kawiarnia (herbaciarnia...

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 4963

owoców Owoce ziarnkowe - z jabłek do pieczenie usuwa się szypułek i dno kwiatowe, na przeciery i zupy...

Elementy obsługi klienta

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1897

półmiska z daniami zasadniczymi (powyżej talerza płaskiego) ustawianie wazy z zupa (bezpośrednio...

Style kuchni w Polsce

  • Politechnika Wrocławska
  • Rośliny użytkowe
Pobrań: 28
Wyświetleń: 952

elementów: - wprowadziła sałatki - przecieranie zupy - zupy jarzynowe - sosy do potraw - przystawki...

Gottfried Wilhelm Leibniz

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Filozofia niemiecka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1547

, jak sól w zupie w obliczu zła następuje refleksja Napisał też w 1704 potężne dzieło, Nowe rozważania...