Tyndalizacja zup - strona 5

note /search

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2814

a solą. Sól wzmacnia działanie przypraw roślinnych, szczególnie w takich potrawach jak zupy, wywary...

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 2954

, bawarka zupy - podawane na śniadanie, chłodniki, mleczno owocowe desery - kisiele mleczne, mleczka...

Słówka - żywienie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Język angielski
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1813

second course - drugie danie snack/refreshment - zakąska starter - przystawka/zakaska soup - zupa...

Dieta w chorobach nowotworowych

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 7
Wyświetleń: 588

udziału białka w diecie można uzyskać poprzez dodatek mleka w proszku do zup, sosów, puree warzywnego...

Opracowanie KAWA

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2856

oraz zup. Krewetki można jeść palcami, należy wcześniej usunąć głowę, ogon i skorupkę. Krewetki...

Tyndalizacja, wady konserw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3997

TYNDALIZACJA - najczęściej stosowana do: grzybów, fasolki szparagowej (chyba, że dodajemy czynnik...