Tyndalizacja mięsa - strona 9

note /search

Wolny rynek a kontrola cen

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Mikroekonomia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1120

, mięsa, cukru - w okresach dużego nieurodzaju) Płaca minimalna - ochrona pracowników wykonujących...

Technologia drobiu i jaj

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 343
Wyświetleń: 2464

i ich zagospodarowanie 7. charakterystyka mięsa i tłuszczu drobiowego 8. budowa morfologiczna , skład chemiczny i wartość...

Drób

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2163

, strusie), produkcja jaj wylęgowych (wszystkie gatunki drobiu), produkcja mięsa drobiowego (kury, indyki...

Świnie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1498

byłoby ubite w tym czasie to uzyskalibyśmy tuszę o mięsie soczystym, zawieraj. dużo wody a mało tłuszczu...

Południe - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1064

jest: „mało subtelna w wyrazie”. Królują tutaj mięsa suszone na słońcu lub peklowane w soli. Rodzaje mięs spożywanych...

Wykład - skład chemiczny mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1246

SKŁAD CHEMICZNY MIĘSA składniki decydujące o faktycznej wartości odżywczej mięsa- białka...