Wykład - ocena mięsa, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
OCENA MIĘSA Ocena mięsa: Po badaniu i wykonaniu analiz urzędowych lekarz weterynarii w zależności...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
OCENA MIĘSA Ocena mięsa: Po badaniu i wykonaniu analiz urzędowych lekarz weterynarii w zależności...
Gastronomia 16.01.06 Wpływ różnych metod obróbki wstępnej mięsa na jakość i wydajność potraw...
Mięso, drób, ryby Produkty te nie zawierają węglowodanów, a dostarczają dużych ilości białka...
i pęcherza) patogenne szczepy spotykane są najczęściej w mięsie, jajach, sałatkach i przetworach mlecznych...
Właściwości fizyczne mięsa: -konsystencja -gęstość właściwa -przewodność cieplna -przewodność...
MIĘSO Mięso stanowi zespół licznych elementów histologicznych, z których największa rolę odgrywa...
, mikroorganizmy w żywności, mleko i jego przetwory, mięso i przetwory mięsne, chemiczne zanieczyszczenia żywności...
prod. Tyndalizacja-paster frakcjon, niszczy formy weg i przetrwaln. A.Kocha:dezyn za pom pary wodnej...
, selektywne Metody sterylizacji : pasteryzacja, tyndalizacja, sterylizacja w autoklawach 3. Jak jałowi...
, które nie były przeznaczane na ofiarę, lecz zjadane przez ludzi. Nie wolno było również spożywać mięsa zwierząt upolowanych...