Triozy - strona 2

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1687

alkaliczność środowiska i odwrotnie Heksozy  2 triozy, co ma miejsce w podwyższonej temperaturze i środowisku...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 77
Wyświetleń: 826

rozpadają się na triozy do kwasu pirogronowego, ktory ulega dekarboksylacji i powstaje aldehyd octowy...

Fotosynteza-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Rybiak
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1225

jest związek trójwęglowy określa się jako rośliny typu C3. 3 CO2 + 9 ATP + 6 NADPH + 6 H+ → C3H6O3-(trioza) + 9...

Fotosynteza-faza jasna i ciemna

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Marian Bidziński
  • Biochemia
Pobrań: 364
Wyświetleń: 2324

NADPH+H+ stanowią pierwszy trwały produkt fotosyntezy - aldehyd 3-fosfoglicerynowy (triozę). W wyniku...

Sposoby uzyskiwania, magazynowania I

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala-Kałucka
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1001

fosforanów trioz odwodorowanie 3-fosforanu gliceraldehydu do 3-fosforanu glicerynianu przemiana 3-fosforanu...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1288

procesów podobnych do fermentacji alkoholowej. Rozszczepienie heksoz na dwie triozy, następnie ich redukcja...