Triozy - strona 3

BARWNIKI CHLOROPLASTÓW

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 490
Wyświetleń: 1946

NADPH stanowią pierwszy trwały produkt fotosyntezy - triozy. W wyniku ich przekształcania powstaje...

Fizjologia roślin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr hab. prof. UP Andrzej Skoczowski
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 1323
Wyświetleń: 6139

zamieniony na triozę i inne cukry odtwarzające źródło do powstania PEP-u w nocy typ CAM asymilacji CO2...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 308
Wyświetleń: 1169

na triozy, które są częściowo utleniane do kwasów. Własności redukujące mają też aminokwasy (cysteina, kwas...

Biochemia - struktura makrocząsteczek

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz
Pobrań: 336
Wyświetleń: 5362

(z przykładami) • cukry proste (monosacharydy): trójwęglowe triozy, czterowęglowe tetrozy, pięciowęglowe pentozy...

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1407

. W wyniku reakcji następuje rozpad heksoz na triozy, które są częściowo utleniane do kwasów. Własności...