Triozy - strona 3

BARWNIKI CHLOROPLASTÓW

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 476
Wyświetleń: 1904

NADPH stanowią pierwszy trwały produkt fotosyntezy - triozy. W wyniku ich przekształcania powstaje...

Fizjologia roślin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr hab. prof. UP Andrzej Skoczowski
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 1232
Wyświetleń: 5992

zamieniony na triozę i inne cukry odtwarzające źródło do powstania PEP-u w nocy typ CAM asymilacji CO2...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1162

na triozy, które są częściowo utleniane do kwasów. Własności redukujące mają też aminokwasy (cysteina, kwas...

Biochemia - struktura makrocząsteczek

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz
Pobrań: 336
Wyświetleń: 5355

(z przykładami) • cukry proste (monosacharydy): trójwęglowe triozy, czterowęglowe tetrozy, pięciowęglowe pentozy...

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1393

. W wyniku reakcji następuje rozpad heksoz na triozy, które są częściowo utleniane do kwasów. Własności...