Sztuka kulinarna

Zielnik -Fiołek wonny

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Ewa Fudali
  • Botanika
Pobrań: 0
Wyświetleń: 777

i rozkurczowo. Upłynnia zalegający śluz w drogach oddechowych, ułatwiając jego wydalenie. Sztuka kulinarna...

Kulinaria - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1071

przede wszystkim z obfitości podawanych posiłków. W sztuce kulinarnej Brazylijczyków dominują mięsa i niezbędne...

Zielnik -Poziomka pospolita

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Ewa Fudali
  • Botanika
Pobrań: 7
Wyświetleń: 896

w maju i czerwcu, kwiaty są zapylane przez owady. Zastosowanie Roślina uprawna Sztuka kulinarna Owoce...

Zielnik -Szczaw zwyczajny

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Ewa Fudali
  • Botanika
Pobrań: 28
Wyświetleń: 917

 dla związku (All.) Aperion spicae-venti. Zastosowanie  Sztuka kulinarna: liście zawierające kwas szczawiowy...

Epoki przedrozbiorowe - wykład

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Jakub Pokrzywniak
  • Historia literatury polskiej do końca XVIII w.
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1022

się do rozkwitu malarstwa, architektury, sztuki kulinarnej. Do Polski przybyli sławni poeci i myśliciele: Włoch...

Antropologia społeczna europy 2

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Antropologia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 980

i pierwotne często występują równolegle a) jedzenie: zwykły głód, ale: sztuka kulinarna, silne granice...