Sztuka kulinarna - strona 2

Zielnik -Podagrycznik pospolity

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Ewa Fudali
  • Botanika
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1050

śluz w drogach oddechowych, ułatwiając jego wydalenie. Sztuka kulinarna: liście fiołka można dodawać...

Słówka - żywienie

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Urszula Malkiewicz
  • Język angielski
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1386

sweet - słodkie hot - pikantne (także gorące) dry - wytrawne cook - kucharz cooker - sztuka kulinarna...

Chwasty

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. nadzw. dr hab. Teresa Dąbkowska
Pobrań: 371
Wyświetleń: 3948

•zastosowanie w farmakoterapii, medycynie wetery- naryjnej i farbiarstwie, sztuce kulinarnej •chwasty...

Dzieje pojęcia sztuki

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr hab. Helmut Grzegorzek
  • Estetyka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1687

. /dzisiejsza sztuka kulinarna/ Ars lanificaria: sztuka służąca przyodzianiu ludzi /ubiór, tkaniny, szycie, itp...

Radio w Wielkiej Brytanii

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr hab. Jan Adamowski
  • Zagraniczne systemy medialne
Pobrań: 147
Wyświetleń: 868

sztukę kulinarną, aż po ważne społecznie debaty i kampanie informacyjne; oprócz tego standardowo muzyka...

Lizbona referat

  • Politechnika Opolska
  • dr hab. Roman Nowacki
  • Turystyka i rekreacja
Pobrań: 56
Wyświetleń: 2268

portugalskiej sztuki kulinarnej są zupy, a wśród nich tzw. zielona zupa (caldo verde), której barwa...

Renesans i manieryzm w Polsce

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia sztuki
Pobrań: 532
Wyświetleń: 1344

się do rozkwitu malarstwa, architektury, sztuki kulinarnej. Do Polski przybyli sławni poeci i myśliciele: Włoch...