Sucha masa - strona 21

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1365

WARTOŚĆ ODŻYWCZĄ WARZYW Warzywa świeże w częściach jadalnych 5-40% suchej masy a w niej 2-28...

Napięcie powierzchniowe - omówienie

  • Politechnika Warszawska
  • prof. nzw. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
  • Prof. nzw. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1078

POMIARÓW: ZESTAWIENIE DANYCH DOŚWIADCZALNYCH GŁĘBOKOŚĆ ZANURZENIA KAPILARY: MASA PIKNOMETRU SUCHEGO: MASA...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Bernadetta Kotwica
  • Mikrobiologia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1428

-nm -peptydoglikan(mureina, mukopeptyd) 30-70% suchej masy ściany -kwasy tejchojowe(fosforan glicerolu...

Mleko i przetwory mleczne - referat

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Teresa Gądek-Hawlena
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1750

się w około 87% z wody oraz w 13% z tak zwanej suchej masy. Rys. 1 Skład chemiczny mleka krowiego Rys. 2 Skład...

Składniki mineralne

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1197

) - to pierwiastki, których zawartość w organizmie w przeliczeniu na suchą masę jest większa od 0,01%, a bezpieczny...

Mechaniczna uprawa gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 119
Wyświetleń: 3822

Współczynnik transpiracji - stosunek wytranspirowanej wody do wytworzonej suchej masy 8...