Sucha masa - strona 21

note /search

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1701

WARTOŚĆ ODŻYWCZĄ WARZYW Warzywa świeże w częściach jadalnych 5-40% suchej masy a w niej 2-28...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2107

-nm -peptydoglikan(mureina, mukopeptyd) 30-70% suchej masy ściany -kwasy tejchojowe(fosforan glicerolu...

Składniki mineralne

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1379

) - to pierwiastki, których zawartość w organizmie w przeliczeniu na suchą masę jest większa od 0,01%, a bezpieczny...

Mechaniczna uprawa gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 133
Wyświetleń: 4011

Współczynnik transpiracji - stosunek wytranspirowanej wody do wytworzonej suchej masy 8...