Sucha masa - strona 20

Wykład - maślarstwo, serowarstwo, kapusta

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 980

. Zmienny skład zależnie od odmiany, warunków klimatycznych, sucha masa - 5-9% Przeważa glukoza i fruktoza...

Transpiracja - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1687

zużyła w czasie sezonu wegetacyjnego, aby wyprodukować 1kg suchej masy) * intensywność i współczynnik...

Morfologia i pozostałe pojęcia

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Fizjologia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 861

% suchej masy kości) co nadaje twardość i wytrzymałość. Chrząstka kostna - osseina - nadaje elastyczność...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1050

do trzydziestu kilku st wydłużenie czasu ukwaszania produkt o większej lepkości Zwiększenie suchej masy o 4-4,5...

Fitoremediacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1057

suchej masy liści Stanowią 0,2% roś nagozalążkowych. Wykorz po awarii elektrowni atomowej w Czarnobylu. 3...