Składniki odżywcze - strona 28

note /search

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

wielu rozpuszczalnych składników odżywczych - zmniejszenie strawności - powstawanie związków szkodliwych dla zdrowia...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

i składników odżywczych, a zwłaszcza tłuszczami i węglowodanami prostymi, prowadzi do nadmiaru tych ostatnich...

Zagadnienia egzaminacyjne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Ekologia stosowana i biotechnologia w ochronie środowiska
Pobrań: 483
Wyświetleń: 1855

materia organiczna lub osiedla się na pędach innych roślin, a składniki odżywcze i wodę pobiera...

Antybiotyki - Bakterie

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Farmakologia
Pobrań: 1092
Wyświetleń: 4942

komórkową (uszkodzenie błony ⇒ ucieczka składników odżywczych). Energia pochodzi z procesów fosforylacji...

Fiziologia

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Pobrań: 700
Wyświetleń: 3780

FIZJOLOGIA OGÓLNA TRANSPORTY BŁONOWE Transport przezbłonowy - komórka kontaktuje się z przestrzenią pozakomórkową, skąd pobiera różne związki niezbędne do jej funkcjonowania oraz wydala powstające w niej produkty. Błona komórkowa nie może swobodnie przepuszczać różnych związków, gdyż uniemożliwiał...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3227
Wyświetleń: 4452

zawartości składników odżywczych, znajduje się tam cukier mlekowy (laktoza). Na samym końcu powstaje kwas...