Składniki odżywcze - strona 29

note /search

Gleboznawstwo - zestawienie działów

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 266
Wyświetleń: 4228

...DZIAL: LITOGENICZNE: RZAD: GL.MINERALNA BEZWEGLANOWA SLABO WYKSZTALCONA: TYP: GL.slabo wykształć.ze skal luznych(arenosol) PODTYP: arenosol właściwy Poziom genetyczny: AC-C ; poziom diagnostyczny ochric; proces glebotwórczy prochnicotworczy ; skala macierzysta piasek luzny; wytworzone...

Obraz studenta

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1869

"Obraz studenta w opiniach mieszkańców po-znania". Praca licencjacka. Obraz studenta w opiniach mieszkańców poznaniaPlan raportu. SPIS TREŚCI. WSTĘPI. TEORETYCZNO-METODOLOGICZNE PODSTAWY BADAŃ. I.1. Przyjęte założenia ogólnometodologiczneI.2. Upojęciowienie przedmiotu badańI.3. Problematyzacja...

Fizjologia - zagadnienia

  • Fizjologia
Pobrań: 679
Wyświetleń: 4284

, kiedy zapotrzebowanie energetyczne przeważa nad ilością energii dostarczonej z rozpadu zmagazynowanych składników...

Ergonomia - Sposoby wymiany ciepła

Pobrań: 28
Wyświetleń: 1967

A także: wydolność fizyczna, siła, skurcze mięśni, hiperwentylacja, układ hormonalny a praca fizyczna, bilans cieplny, stres i zmęczenie, projektowanie, projektowanie stanowiska pracy. Praca ludzka Praca ludzka jest jedynym sposobem zaspokajania potrzeb człowieka. Według Lehmana - pracą je...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6699

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...