Podstawy gastronomiczne -wykład 7
- Podstawy gastronomiczne
. Stosunkowo małe straty składników odżywczych w procesie przygotowywania mrożonki: Wit. C – do 40%, wit. B1...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
. Stosunkowo małe straty składników odżywczych w procesie przygotowywania mrożonki: Wit. C – do 40%, wit. B1...
na przykładzie ziemniaków: Wartość odżywcza warzyw zależy od zawartości podstawowych składników odżywczych...
i wytrzymałość materiałów Drobnoustroje: Sposoby zdobywania składników odżywczych i energii Korozję biologiczną...
na skutek przekroczenia zasobności zbiornika w składniki odżywcze) b)zamulanie zbiornika (ciała stałe...
być wykorzystany do nawożenia gruntów - najwięcej składników odżywczych jest w kompoście kuchennym Cczynniki...
lub po przetworzeniu do spożycia. Używki - substancje nie zawierające składników odżywczych lub zawierające...
wszelkich witamin, mikroelementów i innych składników odżywczych, których potrzebujesz. Jeżeli dieta kobiety...
zawartością wody w ślinie, soku żołądkowym i jelitowym oraz w żółci. Strawione składniki odżywcze...
i przepuszczalność) Niedobory podstawowych składników odżywczych jak białka, wapnia, fosforu, magnezu, witamin A, D...
spowalnia lub nawet zatrzymuje swoje działanie. Uniemożliwia to dostarczanie składników odżywczych...