Sacharyna

Syntetyczne środki słodzące

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Werner Sobik
  • Chemia żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2226

Syntetyczne środki słodzące: Dawniej stosowana jako słodzik sacharyna obecnie jest w Polsce...

Substancje słodzące , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 700

-200) Sacharyna - E954 (300- 500) Acesulfam- E950 (130-200) Taumatyna- E957 (jest otrzymywana...

Toksykologia - wyklad 8

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1400

) sacharyna i sole: Na, K, Ca (ADI = 5) sukraloza (ADI - 15) z naturalnych źródeł (2): neohesperydyna DC (ADI...

Korzyści ze stosowania sub. dodatkowych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 539

- diketopiperazyna, sacharyna- alfa toulenosulfonamid, barwniki-fenole, Pb, Hg -prod. reakcji z innymi sub...

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1841

są przede wszystkim na końcu języka; • Smak słodki wykazuj ą też inne związki (octan ołowiawy, glikol etylenowy, sacharyna...

Powłoki korozyjne-opracowanie

  • Politechnika Warszawska
  • dr inż. Aldona Zalewska
  • Laboratorium technologii ciała stałego
Pobrań: 0
Wyświetleń: 938

0,17M ◦ kwas borowy 0,5M ◦ dodatek sacharyny i laurylosiarczanu sodu ◦ pH=4 Warunki osadzania...

Chemoreceptory : węch i smak

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1722

Alkohole - glikol etc. Sole - octan ołowiu (przyśpieszył upadek Rzymu...), octan uranu słodziki: sacharyna...