Przemysł spożywczy - strona 4

Celuloza - ściana komórkowa

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1512

od amylopektyny; • nie wyodrębniany na skalę przemysłową, nie stosowany w przemyśle spożywczym. Hemicelulozy...

Mikrobiologia - wykład 1

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Danuta Czajkowska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1708

, • higieną osobistą pracowników przemysłu spożywczego oraz sposobami zapobiegania zatruciom pokarmowym...

Wykład 5, planowanie przestrzenne, WYKŁAD

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • dr inż. Iwona Kuczyńska
  • Gospodarka odpadami
Pobrań: 105
Wyświetleń: 2520

„tu i teraz”. Przykład Elektrownia „Skawina” nie jest w sąsiedztwie kopalni. Współpracuje za to z przemysłem spożywczym...

Wykład - opakowania na jaja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 595

lub „jaja 2 klasy” jakości lub niesklasyfikowane można przeznaczyć tylko do zakładów przemysłu spożywczego...

Uklady dyspersyjnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 707

w przemyśle spożywczym emulsje.  3. Co powoduje fluktuacje emulsji.  4. Jakie są rozmiary cząstek w pianach...

Enzymy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia mikrobiologiczna
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1106

pochodzenia naturalnego (ważne dla przemysłu spożywczego) - Wykazują dużą swoistość działania i prowadzą...