Przemysł spożywczy - strona 3

Prezentacja "Zmysł smaku"

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • dr hab. Zofia Palak
  • Psychologia niewidomych i słabowidzących
Pobrań: 203
Wyświetleń: 4298

i przedłużenie jego trwałości, stało się kluczowym celem w przemyśle spożywczym. Wyróżniono wtedy cztery główne...

Kwasy tłuszczowe

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Marian Bidziński
  • Biochemia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1078

. Poza tym wykorzystuje się je w przemyśle spożywczym (masło, oleje, smalec, margaryna), oraz jako paliwa (stearyna...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2674

: Sacharoza - trzcinowy i buraczany, słodki smak, przemysł spożywczy Laktoza - cukier mleczny, w mleku ssaków...

Alginiany i Karageny

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1925

emulsji i zawiesin. Agar • Najstarszy hydrokoloid stosowany w przemyśle spożywczym. • Otrzymywanie...