Przemysłowe wykorzystanie pleśni
- Politechnika Wrocławska
- Mikrobiologia przemysłowa
A) Cephalosporium acremonium (cefalosoporyny) Enzymy produkowane przez pleśnie Przemysł spożywczy, tekstylny...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
A) Cephalosporium acremonium (cefalosoporyny) Enzymy produkowane przez pleśnie Przemysł spożywczy, tekstylny...
- doskonały nieszkodliwy dla człowieka i środowiska naturalnego rozpuszczalnik w przemyśle spożywczym...
, budownictwo, przemysł maszynowy, zbrojeniowy, elektrotechnika, elektronika, przemysł spożywczy, chemiczny...
się, nieodpornych na działanie wysokich temperatur. W przemyśle spożywczym - wytłoki jabłkowe, wysłodki buraczane...
. Najpowszechniej stosowaną pomocą filtracyjną w przemyśle spożywczym jest ziemia okrzemkowa. Ilość ziemi...
% proso 6% jęczmień 10% WYKORZYSTANIE ZBÓŻ W GAŁĘZIACH PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO: młynarstwo - pszenica...
, natomiast jest reakcją niepożądaną np. przy produkcji etanolu, w przemyśle spożywczym, powodując mętnienie i kwaśnienie...
pochodzących z przemysłu spożywczego, papierniczego i galwanicznego. Metoda ta pozwala na odzyskanie wody...
z serwatki, stosowana jest w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. Polisacharydy - są to związki zbudowane...
Pucka przerabiano je na agar–agar – surowiec wykorzystywany do zagęszczania żelatyny w przemyśle...