Przemysł spożywczy - strona 11

Przemysłowe wykorzystanie pleśni

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 168
Wyświetleń: 2072

A) Cephalosporium acremonium (cefalosoporyny) Enzymy produkowane przez pleśnie Przemysł spożywczy, tekstylny...

Kompozyty - wiadomości ogólne

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Materiałoznawstwo z elementami chemii
Pobrań: 21
Wyświetleń: 882

, budownictwo, przemysł maszynowy, zbrojeniowy, elektrotechnika, elektronika, przemysł spożywczy, chemiczny...

Suszarki konwekcyjne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Suszarnictwo
Pobrań: 280
Wyświetleń: 4102

się, nieodpornych na działanie wysokich temperatur. W przemyśle spożywczym - wytłoki jabłkowe, wysłodki buraczane...

Filtracja-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia opakowań
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1414

. Najpowszechniej stosowaną pomocą filtracyjną w przemyśle spożywczym jest ziemia okrzemkowa. Ilość ziemi...

Światowe spichlerze zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1232

% proso 6% jęczmień 10% WYKORZYSTANIE ZBÓŻ W GAŁĘZIACH PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO: młynarstwo - pszenica...

Morszczyn-wyginięcie - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Środowisko Morza Bałtyckiego
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1169

Pucka przerabiano je na agar–agar – surowiec wykorzystywany do zagęszczania żelatyny w przemyśle...