Przemysł spożywczy - strona 10

Aminokwasy niebiałkowe

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1568

antybiotyki (bakteriobójcze, bakteriostatyczne działanie) toksyny w przemyśle spożywczym ...

Wykład III

  • Politechnika Śląska
  • dr inż. Radosław Wolniak
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 0
Wyświetleń: 0

w różnych gałęziach przemysłu (przemysł spożywczy, hutniczy, papierniczy, … ) • sposób dokonywania zakupów...

Zamrażanie i rozmrazanie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1022

owiewowe dominuje w przemyśle spożywczym. Istotne są tu trzy czynniki: temperatura, wilgotność i prędkość...

Lokalizacja działalności gospodarczej

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Zygmunt Szymla
  • Podstawy gospodarki przestrzennej
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1799

, rafinerie, większość zakładów przemysłu spożywczego. Czynnik siły roboczej - zaliczany jest do ważniejszych...

Kompozyty-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Grzegorz Pękalski
  • Materiałoznawstwo z elementami chemii
Pobrań: 154
Wyświetleń: 693

, budownictwo, przemysł maszynowy, zbrojeniowy, elektrotechnika, elektronika, przemysł spożywczy, chemiczny...