Przemysł spożywczy - strona 12

Projektowanie produktów-opracowanie

  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II w Lublinie
  • dr hab. Julita Jabłecka-Prysłopska
  • Zarządzanie w usługach i produkcji
Pobrań: 98
Wyświetleń: 945

, ale gotowy wyrób (np. samochód, komputer) składamy na zamówienie. W przemyśle spożywczym początkowe fazy...

Ekonomika gospodarki żywnościowej

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Ekonomika
Pobrań: 567
Wyświetleń: 6867

) - w przedsiębiorstwie spożywczym: w przedsiębiorstwie (w skali mikro) i w całym przemyśle spożywczym (makro...

Technologie koncentratów spożywczych

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 308
Wyświetleń: 1092

nie tylko w przemyśle koncentratów spożywczym, ale także w innych branżach przemysłu spożywczego, jak np. mleko...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1253

Zastosowanie: W przemyśle spożywczym do poprawy smaku potraw, oraz jako srodek konserwujący. Przy wytwarzaniu...

Egzamin - opracowane zagadnienia

  • Uniwersytet Gdański
  • prof. dr hab. Agnieszka Zalewska
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 252
Wyświetleń: 980

• Niektóre osady przemysłowe pochodzące z zakładowych oczyszczalni ścieków, szczególnie z przemysłu...

Projektowanie i analiza procesów-opracowanie

  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II w Lublinie
  • dr hab. Julita Jabłecka-Prysłopska
  • Zarządzanie w usługach i produkcji
Pobrań: 49
Wyświetleń: 791

(tak jak w tzw. procesach dyskretnych) lub nieuchwytne (w procesach ciągłych). W przemyśle spożywczym dominują...