Proszek do pieczenia

ŻYWIENIE W CHOROBIE REFLEKSOWEJ PRZEŁYKU

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 7
Wyświetleń: 427

, wyroby czekoladowe, kakao, cukierki z miętą/ alkoholem, - proszek do pieczenia ciast, kostki bulionowe...

Polepszacze do pieczywa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1694

Polepszacze do pieczywa: Uzupełnianie słabej mąki - gluten Klasyczne proszki do pieczenia...

Utlenianie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1932

UTLENIANIE Zastosowanie: Glukono-5-lakton (stopniowe uwalnianie kwasu) - proszki do pieczenia...

Buforowanie (NaHCO3 + karnozyna)

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Podstawy żywienia sportowca
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1722

się w wodzie: w temp. 20 °C 9,6 g/100 cm³. Stosowany jest głównie jako jeden ze składników proszku do pieczenia...

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2135

spulchniające (zakwas, drożdże, proszek do pieczenia), cukier oraz dodatki zależne od rodzaju pieczywa, np...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2611

mlekowa. Metoda chemiczna - proszki do pieczenia. Proszek do pieczenia to sypka mieszanina rozmaitych...

Glin - omówienie zagadnienia

  • Politechnika Gdańska
  • Metale w środowisku
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1197

), w pieczywie jeśli zawiera tzw. proszek do pieczenia plus polepszacze smakowe i trwałości., w soli kuchennej...