Proszek do pieczenia - strona 2

Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1932

, proszki do pieczenia (przyswajalny wapń) - do produkcji chleba graham - stały kwas mlekowy - mleczan Ca...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 210
Wyświetleń: 3283

drożdże powodują fermentacje alkoholową, powstaje CO2, alkohol i energia. W przypadku proszku do pieczenia...

Projekt produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 6587

(zakwas, drożdże, proszek do pieczenia), cukier oraz dodatki zależne od rodzaju pieczywa, np. substancje...

Toksykologia - wyklad 14

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 637

upalania i w czasie przechowywania dodatek proszku do pieczenia (kwaśny węglan amonu -> źródło NH3...

Toksykologia - wyklad 11

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1239

, przeciwzbrylający) E556 krzemian glinowo - wapniowy (jw.) W USA: - proszek do pieczenia (SALP - sodium aluminium...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1253

sztucznego miodu, przy wyrobie kiełbas i serów. Proszki do pieczenia. W przem farmaceutycznym - glukonian...