Proszek do pieczenia - strona 2

Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1960

, proszki do pieczenia (przyswajalny wapń) - do produkcji chleba graham - stały kwas mlekowy - mleczan Ca...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 231
Wyświetleń: 3353

drożdże powodują fermentacje alkoholową, powstaje CO2, alkohol i energia. W przypadku proszku do pieczenia...

Projekt produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 6622

(zakwas, drożdże, proszek do pieczenia), cukier oraz dodatki zależne od rodzaju pieczywa, np. substancje...

Toksykologia - wyklad 14

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 651

upalania i w czasie przechowywania dodatek proszku do pieczenia (kwaśny węglan amonu -> źródło NH3...

Toksykologia - wyklad 11

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1274

, przeciwzbrylający) E556 krzemian glinowo - wapniowy (jw.) W USA: - proszek do pieczenia (SALP - sodium aluminium...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1288

sztucznego miodu, przy wyrobie kiełbas i serów. Proszki do pieczenia. W przem farmaceutycznym - glukonian...