Prolina - strona 3

Proteinazy

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1001

i cystyny System wchłaniania proliny i hydroksyproliny W czasie wchłaniania kw. Glutaminowego...

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 2135

% Prolina - większość białek 4-7%, pszenica 10,3%, żelatyna 12,8%, kazeina 23% Seryna większość białek 4-8...

Skład chemiczny mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Anatol Baraniak
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1337

i bardzo duŜo reszt glicyny, proliny i alaniny. Jest glikoproteiną. Pęcznieje w wodzie po podgrzaniu przechodzi...

Biochemia - laboratoria

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr inż. Ewa Pociecha
Pobrań: 483
Wyświetleń: 3542

związki: prolinę, metioninę, cysteinę, tyrozynę, kwas bursztynowy a. Odróżnianie aminokwasów...

Izomerazy- prezzentacja

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Maria Wanda Bretner
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1764

racemaza alaniny. 5.1.1.2 racemaza metioniny. 5.1.1.3 racemaza glutaminy. 5.1.1.4 racemaza proliny. 5.1.1.5...

Aminokwasy i peptydy - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Aleksander Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1092

walina Val V 5,97 leucyna Leu L 5,98 Ile I 6,02 prolina Pro P 6,10 Ser S 5,68 treonina Thr T 6,53 4...