Produkt Spożywczy
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
- Analiza żywności
Produkt spożywczy: Woda Sucha masa Białko Aminokwasy Tłuszcze Kwasy tłuszczowe Węglowodany...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Produkt spożywczy: Woda Sucha masa Białko Aminokwasy Tłuszcze Kwasy tłuszczowe Węglowodany...
ETYKIETY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Gospodarki...
Drobnoustroje w produktach spożywczych Drobnoustroje w produktach spożywczych- podział: 1...
Oznaczanie zawartości popiołu w produktach spożywczych Związki mineralne w produktach...
Oznaczanie gęstości płynnych produktów spożywczych Gęstość jest jedną z podstawowych cech każdej...
Oznaczanie zawartości cukrów w produktach spożywczych Węglowodany (cukrowce) stanowią...
Woda w produktach spożywczych: 1) woda o obniżonej aktywności ( woda związana) 2) woda wolna...
Zasady zamiany produktów spożywczych Znając skład i zawartość odżywczą poszczególnych produktów...
oznaczanie H2O w produktach spożywczych woda → wolna – 5-96%; słabo związana z podłożem, bierze...
Oznaczanie kwasowości wybranych produktów spożywczych Jednym z podstawowych parametrów...