Produkt spożywczy - strona 2

INDEKS GLIKEMICZNY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 924

produktu spożywczego zawierającego węglowodany, ze wzrostem poziomu glukozy we krwi po spożyciu 50g glukozy...

Indeks glikemiczny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 7
Wyświetleń: 406

produktu spożywczego zawierającego węglowodany, ze wzrostem poziomu glukozy we krwi po spożyciu 50g glukozy...

Towaroznastwo - podział towaroznawstwa

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Teresa Gądek-Hawlena
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2499

żywności - zajmuje się wszelkimi grupami produktów spożywczych, ich wartością spożywczą i zmianami w czasie...

Analiza żywności-pytania egzamin

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 399
Wyświetleń: 1995

… przepisy określające warunki jakie musi spełnić produkt spożywczy to… pod pojęciem błędu w analizie rozumie...

Cholesterol - Utlenianie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1862

w produktach spożywczych Procesy technologiczne i warunki magazynowania sprzyjające utlenianiu steroli...