Produkt spożywczy - strona 15

Odżelaziania wody - omówienie

  • Politechnika Gdańska
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 35
Wyświetleń: 854

. Wykazują ujemny wpływ na jakość produkt spożywczych i wyrobów przemysłowych. Wody żelaziste sprzyjają...

Opakowania papierowe, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1610

owijania w sklepie produktów spożywczych w formie toreb służą do pakowania mąki, soli, kawy, herbaty, kakao...

Bezpieczeństwo sanitarne opakowań

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Hieronim Kubera
Pobrań: 35
Wyświetleń: 742

. czystość mikrobiologiczna jałowość handlowa - produktów spożywczych - to zabezpieczenie produktów...

Witamina E- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Węglowodany
Pobrań: 21
Wyświetleń: 721

również estry alfa-tokoferoli. Najczęściej spotykaną postacią witaminy E dodawaną do produktów spożywczych...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1498
Wyświetleń: 11060

do celów spożywczych FAŁSZOWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH może pociągnąć za sobą, oprócz obniżenia jakości...

Żywność wygodna - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 273
Wyświetleń: 3024

utrwalania żywności wygodnej) Żywność wygodna: Produkty spożywcze otrzymywane z przetworzonych surowców...