Produkt spożywczy - strona 15

note /search

Odżelaziania wody - omówienie

  • Politechnika Gdańska
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 63
Wyświetleń: 980

. Wykazują ujemny wpływ na jakość produkt spożywczych i wyrobów przemysłowych. Wody żelaziste sprzyjają...

Opakowania papierowe, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1729

owijania w sklepie produktów spożywczych w formie toreb służą do pakowania mąki, soli, kawy, herbaty, kakao...

Witamina E- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Węglowodany
Pobrań: 35
Wyświetleń: 784

również estry alfa-tokoferoli. Najczęściej spotykaną postacią witaminy E dodawaną do produktów spożywczych...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12397

do celów spożywczych FAŁSZOWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH może pociągnąć za sobą, oprócz obniżenia jakości...

Żywność wygodna - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 595
Wyświetleń: 3808

utrwalania żywności wygodnej) Żywność wygodna: Produkty spożywcze otrzymywane z przetworzonych surowców...