Peklowanie - strona 2

note /search

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

tłuszczowych do paszy tworzy nowe problemy technologiczne i żywieniowe. Peklowanie nie jest jeszcze w pełni...

OTZ10

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1134

w peklowanym mięsie, antagonizm bakteryjny w mleku-w tych przypadkach mimo że pH>4,6 to jednak wystarczyć...

Badanie trwałości konserw

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1939

konserwy: - zbrązowienie powierzchni- błędy peklowania - zmętnienie galarety- zbyt długie dojrzewanie...

Sterylizacja-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1365

STERYLIZACJA " peklowanie surowca na sucho — 11 rozdrabnianie surowca w wilku, kulr/.e • mieszanie...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

metmioglobina. Dążymy do utrzymania czerwonej barwy w przetworach . Proces peklowania pomaga nam to osiągnąć...