Pasteryzacja a tyndalizacja - strona 6

note /search

Uklady dyspersyjnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 784

. Pasteryzacja wysoka: temp 82C w kilkunastu minutach.  10. Co oznacza, że F0 = 4 min?     z mieszania gr środowa...

Grzyby strzępkowe- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 3220

. Pleśnie są wrażliwe na temperatury wysokie. Stosowane w praktyce temperatury pasteryzacji niszczą...

Żywność wygodna - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 609
Wyświetleń: 3829

- politereftalan etylu), PP - polipropylen Sterylizacja lub pasteryzacja HTST 2) Technologia „cook - chill” Obróbka...

Fizyczne cechy mleka - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2758

, masła, kremów, bitej śmietany, a szkodliwy podczas pasteryzacji, chłodzenia, zagęszczenia mleka. Piana...

Patomorfologia - wykład 14

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Patomorfologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1225

(M.b.) → z mlekiem → przewód pokarmowy, migdałki Kontrola M.b. → zdrowe bydło, pasteryzacja mleka...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3108

żywności -PPP- surowiec, przetwórstwo, opakowanie CIEPLNE UTRWALANIE ŻYWNOŚCI PASTERYZACJA I STERYLIZACJA...