Otręby - strona 4

note /search

Zwierzątka

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1435

)zwilżanie pasz pylistych Pasza treściwa- owies 4-6kg, jęczmień 1-3, kukurydza 2-5, zyto 1-3, otręby pszenne...

Referaw

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1869

oraz u alkoholików. Witamina B1 została wyekstrachowana z otrąb ryżu w 1927 przez Jansena i Doutha. W latach 1936-37...

Leki przewodu pokarmowego

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Farmakologia
Pobrań: 763
Wyświetleń: 5145

substancje „masowe” (wypełniacze, tworzą objętość treści pokarmowej) - błonnik (otręby, ziarna...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

, a także jako odpady podczas obłuskiwania zbóż i nasion (otręby). Przetwory zbożowe charakteryzują się róż­nym stopniem...

Lipidy - alkohole i witaminy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 49
Wyświetleń: 861

natomiast tokotrienole występują w ziarnach zbóż i olejach palmowym i z otrębów ryżowych. Dla ludzi głównym źródłem...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 273
Wyświetleń: 3584

maki, zaw błonnika wzg skrobi w poszczególnym produkcie np.. zaw skrobi w otrębach świadczy...

Kwas cytrynowy-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1141

z przemysłu spo ywczego, cukrowni (np. otręby). Wymaga 70 % wilgotności, proces fermentacji trwa 90 h, niska...