Otręby - strona 3

note /search

Testy wieczorowe ekonomia 2008

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 21
Wyświetleń: 966

w płytkiej wodzie- niziny, delty rzek, pracochłonna- ręcznie. Zast- spożywcze! Otręby - pasza, olej...

Testy wieczorowe ekonomia 2008

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 35
Wyświetleń: 630

w płytkiej wodzie- niziny, delty rzek, pracochłonna- ręcznie. Zast- spożywcze! Otręby - pasza, olej...

Przetwory zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1358
Wyświetleń: 3563

glutenu) W wyniku procesu technologicznego z ziarna zbóż otrzymujemy: mąka kasza płatki otręby - odpady...

Systemy przemiałowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1785

ilości otrąb) przemiał złożony (doskonalszy, na kilku maszynach rozdrabniających z każdorazowym...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2275

, a także jako odpady podczas obłuskiwania zbóż i nasion (otręby). Przetwory zbożowe charakteryzują się róż­nym stopniem...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1001

- ryboflawina Źródła: kasze, groch, otręby, truskawki, marchew mleko, sery, jaja, drożdże, mięso, ryby Rola...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

powyżej 200 mg - kasze gryczane, otręby pszenne, kakao proszek, migdały Produkty o zawartości 100-200 mg...