Ogórki, fermantacja masłowa - wykład
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
Ogórki Ograniczona trwałość - szybka technologia, 8 h od momentu zebrania. Szybko więdną...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Ogórki Ograniczona trwałość - szybka technologia, 8 h od momentu zebrania. Szybko więdną...
kwaszonek: Mięknięcie ogórków i powstawanie w nich pustych przestrzeni spowodowane przenawożeniem azotowym...
właścicieli oraz wysoko wykwalifikowanej kadry kierowniczej. Obecnie firma zajmuje się uprawą warzyw: ogórków...
0,4% etanolu Niewielkie ilości innych kw org i ich estrów pH 3,4-3,5 KWASZONE OGÓRKI Przygotowanie...
Kapusta kiszona, jagody, rabarbar, jabłka, wiśnie, czereśnie, śliwki, owoce cytrusowe, ogórki w occie...
Detoksykacja fungicydów systemicznych Mączniak(zboże, ogórki): • zaprawa nasienna; • etyrymol...
cebulowe, - ogórki, - czereśnie, - niedojrzałe owoce ze skórką, - sery dojrzewające, - potrawy smażone...
zwierzęta, bób, soczewica, płody leśne, warzywa ( marchewka, ogórki. kapusta). REGALE – insygnia królewskie...
to powierzchnia roslin np. przy kiszeniu ogórków,jest to fermentacja. Wtórnie występują w mleku.Przemysł opiera...
, ukwaszanie mleka, śmietanki, dojrzewanie serów) -w przemyśle warzywnym (kwaszenie ogórków i kapusty...