Metody fizyczne oraz chemiczne
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
- Analiza żywności
oligosacharydy np. maltoza i laktoza, gdzie jedna z grup aldehydowych pozostaje wolna Właściwości redukujące...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
oligosacharydy np. maltoza i laktoza, gdzie jedna z grup aldehydowych pozostaje wolna Właściwości redukujące...
. leichmani, L.sanfraciscensis (bardzo duże powinowactwo do maltozy) Fermentacja mięsa Szczepionki...
cienkim laktoza (cukier mleczny maltoza (w piwie), rozkład słodu w chlebie - wielocukry skrobia (glukoza...
. 7 Nauczyć się odpowiedzi do pytań z tyłu. Dodatkowo trzeba było narysować maltozę i sacharozę...
energetycznym (fruktoza) i odżywczym (maltoza, laktoza, rafinoza) Tłuszcze - podział, budowa, znaczenie...
, Micrococcus, Achromobacter (do produkcji kw mlekowego zużywają Glc, sacharozę, maltozę) Spulchnianie polega...
, dwucukry i wielocukry Drożdże mogą fermentować: glukozę, fruktozę, maltozę, sacharozę. Niektóre rasy...
, maltoza, cukroza i wiele innych. Cukry mogą naleŜeć do szeregu D lub L. PrzynaleŜność do odpowiedniego...
, które są metabolizowane do dekstryn → maltotriozy →maltozy i niewielkich ilości glukozy. Występuje oprócz trzustki...
: preparaty dextro-maltoza (Nidex) lub olej kukurydziany - do 17% masy pokarmu Woda: dopajanie! (pokrycie...