Wykład - Dekstran, produkcja napojów mlecznych
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
komórek). Tendencja do wykorzystania mleka w proszku zamiast pasteryzowanego. ...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
komórek). Tendencja do wykorzystania mleka w proszku zamiast pasteryzowanego. ...
pomocnicze *cukier 3-20% *tluszcz3-10% *chude mleko w proszku 3-6% *serwatka kwasowa 3-6% *serwatka...
konsumpcyjnych, które odznaczają się małą elastycznością popytu (np. mleko, chleb, proszki do prania) dobra...
- do śmietany - Kohlera - do śmietany - van Gulika - do sera - Teichera - do mleka w proszku Metody ekstrakcyjno...
wody oraz metoda ultrafiltracji; - stosuje się przy produkcji mleka zagęszczonego, proszku mlecznego...
podpuszczkowe, ogórki kiszone, kapusta kiszona, wędliny, przetwory mięsne, mleko w proszku Produkty o zawartości...
Otręby pszenne 6 Mleko w proszku pełne 6 Nasiona roślin strączkowych (suche) 3-5 Sery podpuszczkowe 3-5...
Mięso i przetwory 7-28 Ryby i przetwory rybne 10-27 Mleko w proszku pełne 27 Jaja kurze całe 12 Mąki...
Produkty o zawartości powyżej 1000 (drożdże, mleko w proszku) Produkty o zawartości 400-1000 (makrela...
, odtłuszczonego mleka w proszku, czy dotacje do spożycia mleka i jego produktów. A to będzie ważne...