Mezofil - strona 4

note /search

Chłodzenie i zamrażanie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1155

Mezofile Termofile 0 10 30 10-20 20-40 50-60 30 45 70 Rekordy: Bakterie -10 stopni C Drożdże -12 stopni C...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1330

równomierne rozłożenie wody Bak mlekowe: laktoza kw mlekowy Mezofile paciorkowce mlekowe Twarde...

Budowa błon biologicznych

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 210
Wyświetleń: 973

liścia, który zbudowany jest z wewnętrznych komórek mezofilu (miękisz palisadowy i gąbczasty...

Bakterie i wirusy - informacje ogólne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia żywności
Pobrań: 2681
Wyświetleń: 5621

→ zimnolubne optimum: -15°C min. -23-0°C max. 20°C mezofile optimum: 20-37°C min. 10-25°C max. 35-50°C...

Mikrobiologia

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 6384

: psychrofile (zimnolubne) mezofile (ciepłolubne) termofile (gorącolubne)     Drożdże i pleśnie są najczęściej...

Chloroplasty - ciałko zieleni - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1393

, co jest bezpośrednia przyczyną zamykania się szparki. Kwas abscynowy(ABA) jest stale syntezowany w komórkach mezofilu...