Melasa - strona 2

Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1946

Biosynteza kwasu mlekowego: - serwatka - produkty, odpady przemysłu mleczarskiego - melasa...

Laboratorium - miód, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 924

melasy Zasada oznaczenia opiera się na obecności w melasie dużej ilości rafinozy, która w połączeniu...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1344

się do nich odfermentowany zacier i stale odbiera spirytus. Proces otrzymywania spirytusu z melasy i owoców Pominięcie etapu...

Kwas cytrynowy-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 938

bakterii Bacillus, E. Coli w melasie ) 2. wgłębna SmF (submerged fermentation) Efektywniejsza. Stosowane du...