Masło kakaowe

note /search

Polepszacze do pieczywa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1757

ziemniaczana Emulgatory (lecytyna) - lepsze wymieszanie składników Inne polepszacze np. masła kakaowego...

Utlenianie Lipidów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 938
Wyświetleń: 4200

, rzepakowy niskoerukowy, smalec, masło kakaowe; Tłuszcze o trwałych formach β', mikroskopijne igiełki lµ...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1197

Wszystkie rośliny zawierają oleje (np. oliwki) lub tłuszcze (np. masło kakaowe), występujące głównie w ich nasionach...

Kwasy karboksylowe i estry

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia
Pobrań: 539
Wyświetleń: 1554

. Można je również z różnicować ze względu na pochodzenie. Roślinne są ciekłe (wyjątek stanowi masło kakaowe) zaś zwierzęce stałe...

Farmakologia - receptura

  • Farmakologia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 4340

) dopochwowe ( masa 2,0-5,0 g, zazwyczaj 4,0 g) Najczęstszym podłożem dla czopków jest masło kakaowe. Zapisz...

Lipidy proste i złożone

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3220

%), w maśle kakaowym (ok. 35%) kwasy krótkołańcuchowe występują głównie w tłuszczach mlecznych NNKT...