Marynata - strona 2

note /search

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

. Marvnowanie Marynaty są to warzywa, grzyby lub owoce utrwalone w zalewie octowej z dodatkiem przypraw...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

∙ dodanie gotowego kwasu - tą met. produkuje się marynaty , pikle, korniszony ∙ dodatek alkoholu...

Lektura - niemiecki -słówka

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Filologia niemiecka (germanistyka)
Pobrań: 469
Wyświetleń: 2317

- marynata Der Kümmel - kminek Der Essig - ocet Die Zutat, -en - składnik, dodatek Die Kräuter - zioła Der...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

-130stC, nietrwałe). Marynaty rybne: Trwałość do 1 roku Gnicie bakterie: Bacillus, Clostridium Fermentacja...

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1701

warzywne o mniejszym stopniu przetworzenia - konserwy; sałatki; susze; marynaty i kwaszonki; mrożonki...