Spektrofotometryczne oznaczanie śladowych ilości kwasu octowego - wykł...
- Politechnika Wrocławska
- Analiza chemiczna biomoleku
piwa, wina czy marynat. Proces fermentacji octowej towarzyszący fermentacji glukozy, zachodzi...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
piwa, wina czy marynat. Proces fermentacji octowej towarzyszący fermentacji glukozy, zachodzi...
. Marvnowanie Marynaty są to warzywa, grzyby lub owoce utrwalone w zalewie octowej z dodatkiem przypraw...
są mrożonki, kompoty, marynaty, konserwy sterylizowane, susze. Przetwory - produkty otrzymane...
∙ dodanie gotowego kwasu - tą met. produkuje się marynaty , pikle, korniszony ∙ dodatek alkoholu...
z jabłek, owoców jagodowych, wiśni i innych owoców, z buraków ćwikłowych; napoje owocowe; marynaty...
- marynata Der Kümmel - kminek Der Essig - ocet Die Zutat, -en - składnik, dodatek Die Kräuter - zioła Der...
, konserwach, pieczeniach, marynatach, sosach [7] Pierwszą firmą która wpowadziła na skalę przemysłową...
; używana do bigosu, warzyw, przetworów (marynaty); używana w kuchni chińskiej czarnuszka siewna (rodzina...
-130stC, nietrwałe). Marynaty rybne: Trwałość do 1 roku Gnicie bakterie: Bacillus, Clostridium Fermentacja...
warzywne o mniejszym stopniu przetworzenia - konserwy; sałatki; susze; marynaty i kwaszonki; mrożonki...